Information till alla som har garageplats i Haren 24

Vi vill investera i en automatisk öppnare till vår garagedörr

Vi är lyckligt lottade som har en garageplats i vårt hus på Erik Dahlbergsgatan.

Det är flera av oss som har fått anmärkning från parkeringsvakterna om att vi inte får stanna bilen över trottoaren varken när vi skall ner eller upp ur garaget. Reglerna säger att vi skall ställa oss på gatan, på en ledig parkeringsplats eller på en plats där det ej råder stoppförbud. Därefter får man gå och öppna/stänga portarna.

Styrelsen har därför tagit fram ett alternativ för att automatiskt öppna /stänga garageportarna vid in och ut passering. Huset är K-märkt och därför har utmaningen varit att hitta en kostnadseffektiv lösning och att man samtidigt bevarar de gamla garageportarna. Utrustningen kostar ca 100,000: - att installera, en kostnad som vi som har parkerings-platser skall finansiera. Det avtal föreningen har med de som har en garageplats innebär att avgiften kan höjas med 2% /år utan förhandling. 2 % höjning per år räcker inte till investeringen av automatisk stängning/öppning. Dessa 2 % är mer för normalt underhåll.

Styrelsens beslut till betalning av investeringen är en särskild avgift, (utöver de 2 %) för varje garageplats med 100:-/månad tills dess att investeringen är betald. Det beräknas ta ca 6 år. Styrelsen hoppas att alla frivilligt accepterar höjningen. Om någon inte vill betala den extra avgiften kommer beslut tas om att säga upp dessa parkeringsavtal. Föreningen har 9 månaders uppsägning av parkeringsavtalet och de platser som blir lediga kommer att erbjudas till andra medlemmar eller externa intresserade. Styrelsen vill att du som har en garageplats skickar ett mejl till föreningens adress Brfharen24@gmail.com och svarar ”JA” eller ”NEJ” om du accepterar att betala den extra avgiften om 100 kr/mån.

Vi vill ha Ditt svar senast 31 dec. 2020.

Frågor kontakta:

Tommy Halén 073-504 41 02

PO Rosenqvist 070-550 03 86

Styrelsen Brf Haren 24