Information oktober 2016

Hyreslägenhet tillfaller föreningen
Signe Ehrnlund som har haft en hyreslägenhet i huset har avlidit. Styrelsen kommer sälja lägenheten och intäkterna för lägenheten kommer tillfalla bostadsrättsföreningens. En blomma är beställd till Signes begravning med en hälsning från grannarna i Haren24.

Örestads industribevakning
Tänk på att endast ringa Örestadsindustribevakning vid akuta situationer.  Varje gång Örestads industribevakning gör en akut utryckning debiteras föreningen för detta. Vi i styrelsen är alltid redo att hjälpa till så blir du osäker vart du skall ringa kontakta någon i styrelsen i förstahand.

Eldstäderna
Då majoriteten i huset önskar få sina eldstäder åtgärdade arbetar styrelsen vidare med detta. I våra protokoll har vi fått information att en takbrygga saknas på taket. Då vi har ett ny byggt tak försöker vi nu reda ut vem som ansvarar för den saknade takbryggan. Eldstäderna kommer inte åtgärdas innan jul utan vi räknar med att ha mer information i början på nästa år hur vi går vidare. TILLSVIDARE RÅDER DET ELDNINGSFÖRBUD I VÅRA ELDSTÄDER!

Vad händer i huset och vad gör styrelsen
Muren mot grannarna är nu putsad och små hål i nedre delens av fasaden mot gatan är åtgärdade. Inom kort kommer hörnan till Burittos muras igen ut till tvättstugsgången. Förbättring av tvättstugans ventilation är beställd. Lövsilar kommer sättas upp på våra stuprör.

Styrelsen arbetar vidare med att ta fram bra lösningar på våra ventilationer till Moccasin, Burittos, Cosmos och garaget.

Styrelsen arbetar med att förbättra dräneringen till garaget samt åtgärder på den balk och de pelare som behöver rostskyddas i garaget.

Styrelsen har också börjat titta på våra balkonger då dom börjar bli allt för rostiga.
Med en balkongrenovering framöver kommer förmodligen delar av fogning av gårdens fasad ses över samt fönsterna på gården. Detta är en renovering som kommer längre fram.

Större renoveringar som också behövs göras i framtiden är byte av tappvattenledningar, relining av badrumsstammarna samt fönster ut mot gatan.          

Styrelsen